
- Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości.
- Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
- Usługa gastronomiczna musi być zgodna z zamówieniem. Jeśli tak nie jest – masz prawo do reklamacji!
Informacje dla mediów
603 124 154 | |
biuroprasowe@uokik.gov.pl | |
![]() | pl. Powstańców Warszawy 1 00-950 Warszawa |
Obserwuj nas
Pomoc dla konsumentów
801 440 220 | 222 66 76 76 opłata wg taryfy operatora | |
poradydlakonsumentow.pl formularz kontaktowy | |
![]() | Rzecznicy Konsumentów w twoim mieście lub powiecie |
![]() | Inspekcja Handlowa w twoim województwie |